KARSTAS ZIŅAS! SINFONIETTA RĪGA STĪGU KVARTETS BALTIJAS MŪZIKAS DIENĀS

Aizvien plašākos apmēros pieņemas spēkā vērtīga satura izplatība globālajā tīmeklī. Pirmās Baltijas mūzikas dienas, kas sākotnēji tika plānots kā laikmetīgās mūzikas forums klātienē (Tallinā un Tartu) ar mērķi sabiedrību šeit un plašākā kontekstā iepazīstināt ar šodienas muzikālās evolūcijas dienskārtību Baltijā, nu pārcēlies "uz vadiem". Tādējādi "plašākais konteksts" nu iegūst cerīgu dominanci un festivāla rīkotāji cer sasniegt dzirdēt kāras ausis arī Baltijas jūras pretējā krastā un vēl tālāk.

Festivāla programmā daudz interesanta satura, interesantu personību, izcili radošu un varošu kolektīvu. Plašajā programmā arī Sinfonietta Rīga Stīgu kvartets, kas otrdien, 27. aprīlī tiešraides koncertā no Latvijas Nacionālās bibliotēkas atskaņos Santas Ratnieces, Broņa Kutaviča, Annas Ķirses, Maijas Einfeldes un Ages Vēross opusus.

Festivāla sākotne rodama jau pirms 42 gadiem, kad dzima Igaunijas Mūzikas dienas (Eesti Muusika Päevad) - tieši šogad festivāls ir pārvarējis mūsu zaļās robežas un sadarbībā ar visu trīs Baltijas valstu Komponistu savienībām festivāla ietekme un spēks būs trīskāršojies!

Festivāla atklāšanas koncerts no Tartu Universitātes jau 22. aprīlī! Sekojiet festivāla aktivitātēm ik dienu līdz pat maija sākumam!

 

Plašāk par festivālu: https://www.eestimuusikapaevad.ee/en/

 

Foto: ©Ģirts Raģelis

  • News photo

Dalies